Хрупкави бисквитки без глутен

Необходими продукти:
- 175 грама без глутеново брашно
- 50 грама захар
- 1 чаена лъжица бадемова есенция
- 300 грама масло
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и захарта в купа. Прибавете маслото и ванилията. Размесете с ръце и оформете топка. Оставете за 1 час в хладилника.
Загрейте фурна на 150 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Леко набрашнете кухненския плот с брашно и разточете тестото с дебелина 1 сантиметър.
Изрежете желаните форми и ги подредете в тавата, като оставите по-голямо разстояние между тях.
Печете ги за 15 минути, докато леко порозовеят.
Готовите бисквити могат да се замразят, като ги увиете плътно във фолио и ги приберете в кутия.
Когато решите да ги консумирате ги извадете от фризера и ги извадете от торбичката, разхлабете фолиото и оставете в него да се размразят на стайна температура поне няколко часа.
Ако решите да украсявате бисквитите, направете го, след като са достигнали стайна температура, без да прибързвате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГЛУТЕН КОНТРОЛ капсули 300 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА
ГЛУТЕН КОНТРОЛ капсули * 60 ХЕРБАМЕДИКА
ТЕСТ ЗА ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ * 1 ADVENT LIFE
БЪРЗ ТЕСТ ЗА НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ГЛУТЕН
ПРИМА ТЕСТ ЗА ЦЕЛИАКИЯ * 1
НАТУГЕНА N-ZYMARASE (ЕНЗИМЕН КОМПЛЕКС ПРИ ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ) капсули * 90
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи за здравето и приложение на метлено семе
- Какво е глутенова непоносимост и как да я контролираме
- Рожков
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Имуноглобулин A (IgA) антитела срещу тъканната трансглутаминаза (IgA tTG)
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- 7-дневна безглутенова диета за отслабване
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Коментари към Хрупкави бисквитки без глутен