Хрупкави бисквитки без глутен

Необходими продукти:
- 175 грама без глутеново брашно
- 50 грама захар
- 1 чаена лъжица бадемова есенция
- 300 грама масло
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и захарта в купа. Прибавете маслото и ванилията. Размесете с ръце и оформете топка. Оставете за 1 час в хладилника.
Загрейте фурна на 150 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Леко набрашнете кухненския плот с брашно и разточете тестото с дебелина 1 сантиметър.
Изрежете желаните форми и ги подредете в тавата, като оставите по-голямо разстояние между тях.
Печете ги за 15 минути, докато леко порозовеят.
Готовите бисквити могат да се замразят, като ги увиете плътно във фолио и ги приберете в кутия.
Когато решите да ги консумирате ги извадете от фризера и ги извадете от торбичката, разхлабете фолиото и оставете в него да се размразят на стайна температура поне няколко часа.
Ако решите да украсявате бисквитите, направете го, след като са достигнали стайна температура, без да прибързвате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГЛУТЕН КОНТРОЛ капсули 300 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА
ГЛУТЕН КОНТРОЛ капсули * 60 ХЕРБАМЕДИКА
ТЕСТ ЗА ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ * 1 ADVENT LIFE
БЪРЗ ТЕСТ ЗА НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ГЛУТЕН
ПРИМА ТЕСТ ЗА ЦЕЛИАКИЯ * 1
НАТУГЕНА N-ZYMARASE (ЕНЗИМЕН КОМПЛЕКС ПРИ ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ) капсули * 90
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 10 признака, че трябва да преустановим приема на глутен
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Здравословен спаначен снакс
- Хрупкави тънки шоколадови бисквитки
- Меденки със стафиди и ликьор
- Сладки със слепени бисквити
- Маслени бисквити с жълтък
Коментари към Хрупкави бисквитки без глутен