Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Хрупкави бисквитки без глутен

Хрупкави бисквитки без глутен

Хрупкави бисквитки без глутен - изображение

Необходими продукти:

  • 175 грама без глутеново брашно
  • 50 грама захар
  • 1 чаена лъжица бадемова есенция
  • 300 грама масло

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и захарта в купа. Прибавете маслото и ванилията. Размесете с ръце и оформете топка. Оставете за 1 час в хладилника.

Загрейте фурна на 150 градуса и застелете тава с хартия за печене.

Леко набрашнете кухненския плот с брашно и разточете тестото с дебелина 1 сантиметър.

Изрежете желаните форми и ги подредете в тавата, като оставите по-голямо разстояние между тях.

Печете ги за 15 минути, докато леко порозовеят.

Готовите бисквити могат да се замразят, като ги увиете плътно във фолио и ги приберете в кутия.

Когато решите да ги консумирате ги извадете от фризера и ги извадете от торбичката, разхлабете фолиото и оставете в него да се размразят на стайна температура поне няколко часа.

Ако решите да украсявате бисквитите, направете го, след като са достигнали стайна температура, без да прибързвате.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...Здравни съветиСнимкиЛеченияРецептиНовиниЛюбопитноИзследванияЛайфстайлОрганизацииДиетиБотаникаАлт. медицинаПсихология