Рецепта за домашно бананово брашно
Необходими продукти:
- 1 килограм зелени, неузрели банани
Начин на приготвяне:
- Обелете бананите и ги нарежете на тънки филийки.
- Разпределете ги в две тави, покрити с хартия за печене.
- Загрейте фурната на слаб огън и поставете тавите в долната й част.
- Изсушете бананите в продължение на 2-3 часа или ги оставете да изсъхнат на слънце.
- Прехвърлете ги в блендер и смелете с висока скорост до брашно.
- Ако усетите, че брашното не е достатъчно сухо, а лепне, го разстелете върху хартия за печене и го оставете да се изсуши напълно.
- Отново смелете, пресейте банановото брашно и го съхранявайте в чист и сух стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Използвайте в рецепти за домашен хляб, сладкиши или други безглутенови кулинарни изкушения.
Забележка!
От 3 килограма банани се получава приблизително 1 килограм бананово брашно.
Да ви е сладко!
Снимка: eatthis.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
ОРИЗОВО БРАШНО 500 г БОДПИЕ
БРАШНО ОРИЗОВО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи за здравето и приложение на метлено семе
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- 7-дневна безглутенова диета за отслабване
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Бисквити от овесени ядки и банани
Коментари към Рецепта за домашно бананово брашно