Хлебен сладкиш с боровинки

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 10 филии хляб за сандвичи
- 150 грама конфитюр от боровинки
- 150 грама свежи боровинки
- настъргана кората на половин лимон
- 4 яйца
- 560 милилитра соево мляко
- 3 супени лъжици мед
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Намажете всяка филия със сладко и разрежете на триъгълници. Подредете ги в правоъгълна тавичка на два реда, като застъпвате широката част с ъгъла. Разпръснете отгоре боровинките и лимоновата кора.
Разбийте яйцата с млякото, меда, ванилията и канелата. Изсипете половината от тази смес върху хляба и оставете да се накисне за 15 минути.
След това изсипете останалото количество и сложете да се пече за 30 минути на 190 градуса.
Сервирайте със сметана или сладолед по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНЕЛА УРОФОРТЕ таблетки * 30
КАЛИВИТА ЛУТЕИН ПЛЮС капсули * 60
БИЛКОВ ЕКСТРАКТ КАРДИО 100 мл АУРИМЕТРИЯ
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ И БОРОВИНКА 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
Коментари към Хлебен сладкиш с боровинки