Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
Необходими продукти:
- 1 хляб
- 200 грама пилешко филе
- 100-150 грама печурки
- 100 грама бекон (пушен)
- 1/2 чаена чаша прясно мляко готварска сметана
- 1 домат
- 100-150 грама кашкавал
- зелени подправки, каквито харесвате
- черен пипер и сол
- майонеза на вкус
Начин на приготвяне:
Отрежете горната кора на хляба и отстранете вътрешността му, за да получите своеобразен съд. Оставете по корите около 1-1,5 сантиметра от меката част.
Половината от издълбаното натрошете и залейте с течна сметана или прясно мляко.
Пилешкото филе нарежете ситно, поръсете със сол и черен пипер, може да добавите и подправка за пиле, напръскайте с олио.
Изпържете го в тиган заедно с бекона, сложете нарязаните гъби и лук, ако желаете.
Готовата смес трябва да се охлади и комбинирайте с хлебната маса.
Напълнете хляба, по повърхността подредете доматени кръгчета, които намажете леко с майонеза.
Изпечете го за 20-25 минути във фурната. Когато бъде готов, поръсете с настърган кашкавал и нека да се запече (за 3-5 минути).
Добър апетит!
Източник: anisima.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби