Тарт с бутер тесто и плънка с праз

Необходими продукти:
- 3 1/2 чаени чаши тънко нарязан праз (около 3 броя)
- 1 голяма глава фенел, нарязан на ситно
- 4 супени лъжици разтопено масло
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 жълтъка
- 1 супена лъжица брашно
- 1/2 чаена чаша настърган фино пармезан
- 1 бутер тесто
- 2 чаени лъжици маково семе
Начин на приготвяне:
Разбъркайте фенела и праза с 3 лъжици масло и опечете на 225 градуса за 35 минути, докато зеленчуците омекнат. Разбърквайте от време на време по време на печенето.
Намалете температурата на фурната на 210 градуса.
Млякото и жълтъците разбъркайте в купа.
Затоплете 1 супена лъжици масло в касерола. Добавете брашното и бъркайте 1 минута. Внимателно излейте млякото с жълтъците, като бъркате непрестанно. Оставете сосът да ври 3 минути, за да се сгъсти. Свалете от котлона и добавете половината пармезан.
Смесете с печените зеленчуци и подправете със сол и черен пипер.
Разточете бутер тестото на правоъгълник и прехвърлете в тава. Направете борд в края, а в средата изсипете зеленчуковата смес.
Поръсете с останалия пармезан и маковото семе. Печете до златисто за около 25 минути.
Сервирайте тарта топъл.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Плодов тарт с лимонов крем
- Царевичен тарт с домати и чедър
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Шоколадова тарта с ягоди и банани
- Лучен тарт с мащерка
- Шоколадов тарт с горски плодове и лешници
- Бадемов бисквитен тарт с плодове
Коментари към Тарт с бутер тесто и плънка с праз