Суфле от риба тон

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 2 чаени лъжици доматена паста
- 3 супени лъжици рикота
- 1 малък стрък зелен лук, нарязан
- 200 грама риба тон от консерва
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг с миксер.
В купа сложете доматената паста, рикотата, лука и разбъркайте. Прибавете жълтъците и накрая рибата тон. Разбъркайте, за да се получи еднородна консистенция и рибата да се накъса.
Смесете на части белтъците, като разбърквате с шпатула, за да не загубите от въздушността им.
Сипете в две купички за суфле и печете 40 минути на 160 градуса, докато суфлето се наддигне и стане златисто.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Оризова салата с риба тон
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Пица с риба тон и маслини
- Средиземноморска салата с риба тон и киноа
- Топъл сандвич с майонеза, риба тон и каперси
- Запеканка от риба тон, картофи и грах
Коментари към Суфле от риба тон