Свинска пържола с медено бирена марината и сирена

Необходими продукти:
- 4 броя вратна свинска пържола
- 1 бутилка бира + 1 чаена лъжица мед
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша настърган чедър (или натрошено синьо сирене)
- 2 супени лъжици натрошени орехи
- 2 стръка пролетен лук
Начин на приготвяне:
Месото сложете в плик с цип. В купа комбинирайте чесъна, бирата, меда, зехтина, сол и черен пипер. С получената смес полейте месото и го оставете да се маринова от 4 до 24 часа. Прецедете месото и изхвърлете маринатата.
Опечете месото на скара под капак, докато придобие златиста коричка.
През това време пригответе топинга в малка купичка разбъркайте сиренето, ядките, зеления лук и подправете с черен пипер.
Сложете от сместа върху пържолите и печете още 2 минути, докато се разтопи сиренето и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с медено-чеснов сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински медальони в бекон на фурна
- Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Пилешко филе на тиган с домати и моцарела
Коментари към Свинска пържола с медено бирена марината и сирена