Питки с плънка от цял жълтък

Необходими продукти
За тестото:
- 800 грама брашно
- 2 яйца
- 6 супени лъжици олио
- 10 грама мая (суха)
- 2 супени лъжици захар
- 500 милилитра вода
- 1,5 чаени лъжици сол
За плънката:
- жълтъци според броя питки
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата за тестото разбийте заедно със солта, захарта и топлата вода.
Пресейте брашното, изсипете в него сухата мая и смесете добре.
Съединете течната и сухата комбинации, от тях замесете лепкаво тесто. Прибавете олиото, отново омесете, оформете като топка, покрийте с кърпа и оставете на топло място за час.
След това оформете питки с големина колкото топка за тенис и оставете да престоят 20 минути. С помощта на дъното на чаша направете вдлъбнатини в средата на всяка и намажете с разбито яйце.
Сложете по един суров жълтък в питките, поръсете със сол и черен пипер, изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Овесени питки с кисело мляко
- Кесадия с пилешко и царевица
- Бързи питки без месене
- Многослойни питки с картофено пюре, заквасена сметана и кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
Коментари към Питки с плънка от цял жълтък