Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с плънка от цял жълтък

Питки с плънка от цял жълтък

от 11 апр 2019г.
Питки с плънка от цял жълтък - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 800 грама брашно
  • 2 яйца
  • 6 супени лъжици олио
  • 10 грама мая (суха)
  • 2 супени лъжици захар
  • 500 милилитра вода
  • 1,5 чаени лъжици сол

За плънката:

  • жълтъци според броя питки
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Яйцата за тестото разбийте заедно със солта, захарта и топлата вода.

Пресейте брашното, изсипете в него сухата мая и смесете добре.

Съединете течната и сухата комбинации, от тях замесете лепкаво тесто. Прибавете олиото, отново омесете, оформете като топка, покрийте с кърпа и оставете на топло място за час.

След това оформете питки с големина колкото топка за тенис и оставете да престоят 20 минути. С помощта на дъното на чаша направете вдлъбнатини в средата на всяка и намажете с разбито яйце.

Сложете по един суров жълтък в питките, поръсете със сол и черен пипер, изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

Питки с цял жълтък

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:
  • Рулца от тортила питка с апетитка Рулца от тортила питка с апетитка
  • Традиционни милинки с пудра захар (без сирене) Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
  • Картофени питки с кашкавал Картофени питки с кашкавал
  • Ароматна пита с колбас, кашкавал и маслини Ароматна пита с колбас, кашкавал и маслини
5.0/5 1 оценка

Коментари към Питки с плънка от цял жълтък

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Питки с плънка от цял жълтък
    www.framar.bg 
    на 19 December 2025 в 03:36
    Коментирайте "Питки с плънка от цял жълтък"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Цветни рулца от тортила питки
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Бързи питки без месене
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Тутманик
  • Питка за Бъдни вечер с мед
  • Погача за прощъпулник
  • Овесени питки с кисело мляко
  • Турски питки Поача
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдатаТерапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при простудни заболяванияБилки и билкови рецепти при простудни заболявания

Билки и билкови рецепти при простудни заболявания

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяванеРискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 14 часа и 36 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 16 часа и 33 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РУЖА И ЕВКАЛИПТ пастили * 90 SANCT BERNHARD

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС ШОКО МУС 75 г * 12 FITSPO

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС БИСКВИТА И КРЕМ 75 г * 12 FITSPO

ФИБРИ ФЮЖЪН ДЕЙЛИ капсули * 150 NATURE'S WAY

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 16:35:39

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: Мира Радева от 18 дек 2025г. в 16:02:01

СОТАХЕКСАЛ таблетки 80 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:46:00

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:45:11

КСИЗАЛ таблетки 5 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:44:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival