Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с плънка от цял жълтък

Питки с плънка от цял жълтък

Питки с плънка от цял жълтък - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 800 грама брашно
  • 2 яйца
  • 6 супени лъжици олио
  • 10 грама мая (суха)
  • 2 супени лъжици захар
  • 500 милилитра вода
  • 1,5 чаени лъжици сол

За плънката:

  • жълтъци според броя питки
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Яйцата за тестото разбийте заедно със солта, захарта и топлата вода.

Пресейте брашното, изсипете в него сухата мая и смесете добре.

Съединете течната и сухата комбинации, от тях замесете лепкаво тесто. Прибавете олиото, отново омесете, оформете като топка, покрийте с кърпа и оставете на топло място за час.

След това оформете питки с големина колкото топка за тенис и оставете да престоят 20 минути. С помощта на дъното на чаша направете вдлъбнатини в средата на всяка и намажете с разбито яйце.

Сложете по един суров жълтък в питките, поръсете със сол и черен пипер, изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

Питки с цял жълтък

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл