Питки с плънка от цял жълтък
Необходими продукти
За тестото:
- 800 грама брашно
- 2 яйца
- 6 супени лъжици олио
- 10 грама мая (суха)
- 2 супени лъжици захар
- 500 милилитра вода
- 1,5 чаени лъжици сол
За плънката:
- жълтъци според броя питки
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата за тестото разбийте заедно със солта, захарта и топлата вода.
Пресейте брашното, изсипете в него сухата мая и смесете добре.
Съединете течната и сухата комбинации, от тях замесете лепкаво тесто. Прибавете олиото, отново омесете, оформете като топка, покрийте с кърпа и оставете на топло място за час.
След това оформете питки с големина колкото топка за тенис и оставете да престоят 20 минути. С помощта на дъното на чаша направете вдлъбнатини в средата на всяка и намажете с разбито яйце.
Сложете по един суров жълтък в питките, поръсете със сол и черен пипер, изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бъркан тутманик със спанак
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Вегетарианска зеленчукова пита
Коментари към Питки с плънка от цял жълтък