Пилешко с паста орзо и фенел

Необходими продукти:
- 6 горни пилешки бутчета
- 3 супени лъжици масло
- 1 глава фенел, нарязан на ситно (листата отделени)
- 1 праз, нарязан
- 240 грама паста орзо
- 1/3 чаена чаша сухо бяло вино
- 2 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Подсушете месото и го подправете със сол и черен пипер.
Сложете 2 супени лъжици масло в тиган и загрейте. Сложете в горещия тиган месото с кожата надолу и изпържете, докато стане хрупкаво. Обърнете месото и прехвърлете с тигана във фурната за 10-15 минути да се опече на 200 градуса до готовност (ако тиганът ви не е с огнеупорна дръжка, прехвърлете в тавичка). Месото извадете от тигана и го сложете в чиния.
В тигана изпържете праза и фенела, подправени със сол и пипер, докато омекнат - около 5 минути. Добавете пастата орзо и изпържете, докато покафенее. Сипете виното и след като течността се изпари започнете да добавяте бульона по 1/2 чаена чаша, като изчакате да се абсорбира, след което добавете следващата часа. След около 10-15 минути пастата е готова.
Свалете тигана от котлона, опитайте и ако има нужда подправете. Добавете останалата 1 лъжица масло и маслото. Накрая поръсете с нарязаните листенца от фенела и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Месо на токачка
- Пиле Лимончело
- Пилешка диета
- Пържени пилешки шийки с лют червен пипер
Коментари към Пилешко с паста орзо и фенел