Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле Жулиен със сос Бешамел

Пиле Жулиен със сос Бешамел

от 16 апр 2019г., обновено на 17 апр 2019г.
Пиле Жулиен със сос Бешамел - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За Жулиена:

  • 5 пилешки долни бутчета
  • 250 грама бели гъби
  • 2 глави лук
  • 50 грама кашкавал
  • 50 грама краве масло
  • сол, черен пипер на зърна

За соса Бешамел:

  • 2 чаени чаши прясно мляко или течна сметана
  • 50 грама краве масло
  • 50 грама брашно
  • сол, индийско орехче, черен пипер (смлян)


Начин на приготвяне:

Измийте пилешките долни бутчета, сварете ги до полуготовност в подсолена вода, в която сложете няколко зърна черен пипер.

Докато месото се вари, нарежете ситно лука и почистените бели гъби, след което ги изпържете в маслото. Готовата смес изсипете в купа и смесете с пилешкото (нарязано), щом се свари.


Сосът Бешамел

Разтопете маслото в подходящ съд, изсипете в него брашното и го изпържете, докато придобие златист цвят. След това на тънка струя налейте прясното мляко, като разбърквате добре. Подправете със смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и сол.

Изчакайте 5-7 минути, за да се сгъсти сосът, като не забравяте да го разбърквате периодично.

 

Изсипете гъбите с лука и пилешкото в намазнени порционни купички, полейте със соса и поръсете с кашкавала.

Поставете Жулиена за 5 минути във фурната на 180 градуса, след това още 2-3 минути на грил функция, за да се образува златиста коричка.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanadvice.ru
Снимка: everydayme.ru

Още по темата:
  • Жулиен от сушени бели гъби Жулиен от сушени бели гъби
  • Жулиен в легло от картофи Жулиен в легло от картофи
  • Жулиен Жулиен
  • Бадемови пилешки жулиени Бадемови пилешки жулиени
0.0/5 0 оценки

Коментари към Пиле Жулиен със сос Бешамел

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пиле Жулиен със сос Бешамел
    www.framar.bg 
    на 19 October 2025 в 23:57
    Коментирайте "Пиле Жулиен със сос Бешамел"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Жулиен в легло от картофи
  • Жулиен от сушени бели гъби
  • Бадемови пилешки жулиени
  • Жулиен
  • Жулиен с пилешко и домати
  • Жулиен с калмари
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Транзиторен синовитТранзиторен синовит

Транзиторен синовит

от 18 окт 2025г.Прочети повече
Синдром на спящата красавицаСиндром на спящата красавица

Синдром на спящата красавица

от 17 окт 2025г.Прочети повече
Хиляди британци съдят Johnson & Johnson заради азбест в бебешка пудраХиляди британци съдят Johnson & Johnson заради азбест в бебешка пудра

Хиляди британци съдят Johnson & Johnson заради азбест в бебешка пудра

от 17 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Олайф - хранителни добавки и козметика от Италия

преди 2 дни, 8 часа и 54 мин.

Истини и митове за лъчелечението - говорят специалистите на КОЦ – Пловдив

преди 4 дни, 15 часа и 26 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НУРОФЕН ЕКСПРЕС ФОРТЕ капсули 400 мг * 30

БИОХЕРБА ЧАЙ ФИЛТЪР МАТОЧИНА * 20

ПЮРОЛИГО ТИРОИД КОМПЛЕКС йонизиран разтвор 500 мл

ОСТРОВИТ МАГНЕЗИЕВ ЦИТРАТ прах 200 г НЕОВКУСЕН

НУТРИМ ПРО ГОЛД 90 КЛАСИК 1000 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 16:03:27

МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН МОРСКИ капсули * 30 ARO LIFE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 16:02:49

МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН МОРСКИ капсули * 30 ARO LIFE

Коментар на: Петко Иванов от 17 окт 2025г. в 14:33:16

ТРИБУТИН таблетки 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 14:32:19

ЦЕРЕБРОЛИЗИН инжекционен/инфузионен разтвор 10 мл * 5

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 14:17:49
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival