Маринован сладко-солен парти микс ядки
Необходими продукти:
- готварски спрей
- 1 чаена чаша орехови половинки
- 1 чаена чаша пекан
- 1 чаена чаша печени безсолни бадеми
- 1 чаена чаша безсолно кашу
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- щедра щипка кимион и кайен пипер
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 175 градуса, застелете с алуминиево фолио тава, а след това напръскайте с готварския спрей.
Смесете ядките в купа и добавете всички подправки (добре е солта да е на по-едри кристалчета, за да могат да се усещат, затова вместо готварска, изберете морска или хималайска).
В касерола загрейте водата, захарта и маслото, докато последнита два продукта се разтопят. След 1 минута свалете от котлона и внимателно полейте ядките с течността.
Разбъркайте и прехвърлете в тавата (заедно със сиропа) и разпръснете ядките на един слой.
Печете 10 минути, разбъркайте, за да се оваля микса отново в сиропа от всички страни и продължете печенето още около 5-6 минути.
Тогава отново разбъркайте, за да се отделят една от друга залепилите се ядки.
Имайте търпение, ядките трябва са напълно изстинали, преди да ги хапнете. Поднесете ги с любимо питие.
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДР. ШЕЛЕР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ДИВА РОЗА 30 мл
ДЕВА КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ - 200 мл
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
УРИАЖ ROSELIANE ПОЧИСТВАЩ ФЛУИД ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- За остър ум яжте повече ядки
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кои ядки са най-полезни за здравето
- 8 причини да обичаме още повече кашу
- Кедър
- Ядките и бирата възстановяват организма по-добре от водата след дълго бягане
- Защо трябва да избягваме пържени или подсладени ядки
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Портокалови ореховки с лешници и бадеми
Коментари към Маринован сладко-солен парти микс ядки