Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Козунак с марципанова паста

Козунак с марципанова паста

от 16 дек 2018г.
Козунак с марципанова паста  - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша леко затоплено прясно мляко
  • 1 супена лъжица захар (за маята)
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 чаена чаша сметана за готвене
  • 3 1/2 чаени чаши брашно
  • 1 1/2 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица кардамон (смлян)
  • 1/2 чаена чаша масло
  • 220 грама бадемова паста за марципан
  • 1/2 чаена чаша натрошени бадеми
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица екстракт от бадем
  • 1 разбит белтък от яйце
  • 1/2 чаена чаша филетирани бадеми

Начин на приготвяне:

В малка купичка смесете 1 супена лъжица захар и млякото. Поръсете с маята и оставете за 10 минути, за да набъбне.

В друг съд разбъркайте брашното, 1/4 чаена чаша захар, солта и кардамона. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете в сместа. С пръсти разтрийте, за да станат трохи. Добавете маята, сметаната и омесете, за да се комбинират. Тестото увийте във фолио и приберете в хладилник за 12 до 24 часа.

Пригответе пълнежа - разбъркайте бадемовата паста за марципан с натрошените бадеми, 1/2 чаена чаша захар, канелата и бадемовия екстракт. Бъркайте с миксер, сместа ще бъде леко ронлива.

Разточете тестото на дълга лента широка 5 сантиметра с дължина 50 сантиметра.

Поръсете с плънката, като запазите краищата чисти. След това поръсете плота си със захарта и навийте руло. Издължете готовото руло максимално, след което навийте в желана от вас форма.

Намажете с яйцето и поръсете с бадемите. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса 45 минути.

Загрейте фурната на 190 градуса и опечете за 20-25 минути.

Оставете козунака да изстине, а след това го сервирайте нарязан.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Рецепти за козунак в хлебопекарна Рецепти за козунак в хлебопекарна
5.0/5 1 оценка

Коментари към Козунак с марципанова паста

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Козунак с марципанова паста
    www.framar.bg 
    на 26 September 2025 в 10:53
    Коментирайте "Козунак с марципанова паста "

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Рецепти за козунак в хлебопекарна
  • Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
  • Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
  • Канелени козуначени вързопчета
  • Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
  • Великденски венец с орехи, стафиди и захаросани плодове
  • Шоколадов козунак с портокалова глазура и бишкоти
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Смъртните случаи от рак се очаква да нараснат до 18 милиона през 2050 г.Смъртните случаи от рак се очаква да нараснат до 18 милиона през 2050 г.

Смъртните случаи от рак се очаква да нараснат до 18 милиона през 2050 г.

от 25 сеп 2025г.Прочети повече
Диригент с Паркинсон: Треморът ми почти изчезна след  мозъчна стимулацияДиригент с Паркинсон: Треморът ми почти изчезна след  мозъчна стимулация

Диригент с Паркинсон: Треморът ми почти изчезна след мозъчна стимулация

от 25 сеп 2025г.Прочети повече
Магнезият може да потисне развитието на колоректален ракМагнезият може да потисне развитието на колоректален рак

Магнезият може да потисне развитието на колоректален рак

от 25 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 8 дни, 20 часа и 49 мин.

Щракане при прозяване - спешна помощ

преди 8 дни, 23 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН C ампули за пиене 200 мг / 2 мл * 10 ДАНСОН

ХАЯ ЛАБС L-КАРНИТИН капсули 250 мг * 60

МАТИСЪН АСТАКСАНТИН капсули 8 мг * 60

МАТИСЪН ХЛОРОФИЛ С АРОМАТ НА МЕНТА разтвор 500 мл

МАТИСЪН АГАРИКУС ЕКСТРАКТ капсули 400 мг * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Коментар на: Росица Делева от 25 сеп 2025г. в 23:16:02

АТУСИН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 сеп 2025г. в 17:58:00

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 сеп 2025г. в 17:57:34

АТУСИН капсули * 30

Коментар на: Анна от 24 сеп 2025г. в 17:30:35

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: Гилаййй от 24 сеп 2025г. в 17:27:25
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival