Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици
Необходими продукти:
- 5 картофа
- 1 тиквичка
- 1 чаена чаша оризови трици
- 2 яйца
- връзка копър и/или магданоз
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
- 150 милилитра олио
- 200 грама заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Настържете обелените картофи и тиквичката (ако кората й е дебела, отстранете я). За картофите е най-добре да използвате ситно ренде, а за тиквичката - едро.
Смесете двата зеленчука, към тях прибавете оризовите трици, ситно нарязан копър или магданоз (или комбинация от двете подправки), сложете солта и черния пипер, разбъркайте добре всичко.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете кюфтета, като слагате по една супена лъжица от сместа за едно кюфте.
Изваждайте готовите върху хартия, тя ще поеме ненужната мазнина. След това поднесете ястието със заквасена сметана.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с шунка и кашкавал
- Кюфтета от боб и картофи
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Лучени кюфтета с картофено пюре и зеле
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
- Картофени кюфтета с плънка от черен дроб с лук (на фурна)
- Картофени кюфтета с къдраво зеле и лимонов сос
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
Коментари към Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици