Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици

Необходими продукти:
- 5 картофа
- 1 тиквичка
- 1 чаена чаша оризови трици
- 2 яйца
- връзка копър и/или магданоз
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
- 150 милилитра олио
- 200 грама заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Настържете обелените картофи и тиквичката (ако кората й е дебела, отстранете я). За картофите е най-добре да използвате ситно ренде, а за тиквичката - едро.
Смесете двата зеленчука, към тях прибавете оризовите трици, ситно нарязан копър или магданоз (или комбинация от двете подправки), сложете солта и черния пипер, разбъркайте добре всичко.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете кюфтета, като слагате по една супена лъжица от сместа за едно кюфте.
Изваждайте готовите върху хартия, тя ще поеме ненужната мазнина. След това поднесете ястието със заквасена сметана.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета с тиква
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Картофени кюфтета със сьомга и магданоз
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
Коментари към Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици