Карамелен сос с тахан

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1 1/4 чаена чаша сметана на стайна температура
- 1 супена лъжица масло
- 3 супени лъжици тахан
Начин на приготвяне:
Карамелизирайте захарта в касерола, след като стане златиста, прибавете сметаната при непрекъснато бъркане, за да се комбинират съставките.
Прибавете сусамовия тахан и отново разбъркайте, за да стане еднородна смес. По желание може да добавите малко морска сол за по-отчетлив вкус на карамела. Оставете соса да се охлади, след което пресипете в буркан и съхранявайте в хладилника до седмица.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БИО СЛЪНЧОГЛЕДОВ ТАХАН ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ 250 г
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
БИОХЕРБА БИО ОРЕХОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 г
БИОХЕРБА ТИКВЕН ТАХАН ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО ТИКВЕНО СЕМЕ 250 г
БИОХЕРБА БАДЕМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БАДЕМОВИ ЯДКИ 250 г
БИОХЕРБА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БИО ЛЕШНИКОВИ ЯДКИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелизирани парченца ябълки със сусам
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
Коментари към Карамелен сос с тахан