Запечена кайма с кашкавал и сметана

Необходими продукти:
- 300 грама кайма (телешка или свинска)
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 1 супена лъжица краве масло
- 100 грама кашкавал (изберете твърд вид)
Начин на приготвяне:
Сложете няколко парченца краве масло в тава и равномерно по дъното й разпределете слой от каймата. Поръсете с настърган кашкавал и залейте със сметаната.
Поставете във фурната и печете в продължение на час на 150-180 градуса, докато ястието се покрие с румена коричка.
Като гарнитура може да предложите пресни зеленчуци или друго любимо допълнение.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptculinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Панирани шницели от кайма
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Кошнички от кайма с плънка от кашкавал, сметана и копър
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Запечена кайма с кашкавал и сметана