Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)

Необходими продукти:
- 1 пиле
- 3-4 глави лук
- 3 моркова
- 2 дафинови листа
- 2-3 чаени чаши вода
- подправки на вкус
- олио за запържване
Начин на приготвяне:
Измийте добре пилето, разрежете го на порции.
Главите лук обелете, измийте и нарежете на полукръгчета.
Морковите също обелете и измийте, след това ги настържете едро.
Запържете леко месото в тиган и прехвърлете в тенджера, която може да сложите във фурната, или използвайте друг подходящ за целта съд.
В същата мазнина задушете зеленчуците и тогава ги изсипете при пилешкото.
Добавете подправките, дафиновите листа и залейте с водата, която подсолете на вкус. Затворете с капак и сложете във фурната за около час.
Ястието може да сервирате самостоятелно или с любима гарнитура.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmanexpress.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)