Бобени палачинки

Необходими продукти:
- 400 грама консерва боб
- 2 яйца
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 150 грама пълнозърнесто брашно
- 185 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица разтопено масло
- 150 грама ягоди за сервиране
- вътрешността на маракуя
Начин на приготвяне:
Смелете бобовите зърна в кухненски робот. Към тях добавете яйцата, 1 супена лъжица кленов сироп и ванилията. Комбинирайте и прехвърлете сместа в купа. Пресейте брашното към бобената смес и сипете млякото. Разбъркайте добре с тел и оставете за 10 минути.
Затоплете незалепващ тиган и го намажете с масло. Вземете около 1/4 чаена чаша от сместа и направете малки палачинки, които опечете за около минута от всяка страна.
От това количество трябва да получите 8 палачинки.
Подредете ги една върху друга, отгоре сложете малко малини и пулпа от маракуя. Полейте с останалата 1 лъжица кленов сироп.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с ягоди и банан
- Палачинки с кокосово мляко
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Бобени палачинки