Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене

Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене

от 03 май 2019г.
Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 200 грама масло
  • 300 грама брашно
  • 6 супени лъжици заквасена сметана с 20% масленост
  • по 1 чаена лъжица оцет и сода
  • 200 грама топено сирене или количество на вкус
  • 6 глави стар лук
  • 5 яйца (4 за плънката и 1 за намазване)
  • сол, зелени подправки и черен пипер на вкус
  • малко олио за пържене


Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в дълбока купа, след което настържете върху него маслото (от фризера). Стрийте двата продукта между дланите си, направете вдлъбнатина в центъра и там сложете сметаната, изгасената в оцета сода и разбъркайте.

Направете тесто, месете го около 2 минути, за да се образува топка, която увийте в найлоново фолио и приберете за поне 2 часа в хладилника или за една нощ, ако разполагате с толкова време.

Обелете кромида, нарежете го на тънки полукръгчета, изпържете ги в олио, докато омекнат.

Щом това стане, към тях прибавете по малко сол и черен пипер, пържете още няколко минути и прехвърлете в купа. Веднага добавете едро настърганото топено сирене и разбъркайте.

Разбийте четири от яйцата с вилица и изсипете при тях наситнени зелени подправки, каквито предпочитате (може да използвате замразени).

Щом комбинацията от лука и топеното сирене се охлади малко, смесете с яйцата и разбъркайте.

Извадете тестото от хладилника и разделете на две части, като едната да бъде по-голяма от другата.

Разточете по-голямата в кръг, като диаметърът му да е малко по-голям от този на съда, който ще използвате за изпичане на баницата.

Подмажете тавата с олио и в нея сложете подготвената основа, чиито краища да покрият и стените на съда. Изсипете плънката отгоре.

Разточете останалото тесто и с него затворете пълнежа, като прищипете краищата на двата пласта тесто.

Изпечете в загрята на 160-170 градуса фурна за около 20-25 минути.

Няколко минути преди баницата да бъде напълно готова, намажете повърхността й с последното яйце (разбито).

Сервирайте я, когато се охлади.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Банички с шунка, кашкавал и маслини Банички с шунка, кашкавал и маслини
  • Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
  • Печени кренвирши в кори за баница Печени кренвирши в кори за баница
5.0/5 1 оценка

Коментари към Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене
    www.framar.bg 
    на 16 June 2025 в 00:56
    Коментирайте "Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Банички със сирене
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Бутер баница с кайма
  • Вита баница с цели вишни и пудра захар
  • Банички на тиган с масло, сирене и шунка
  • Руло с колбас, крема сирене и яйца
  • Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Колко яйца седмично са полезни за здравето и кога яйцата стават вредни?

преди 57 дни, 3 часа и 32 мин.

Шоколадови яйца Хари Потър - как да убедя детето ми да не иска всеки ден

преди 704 дни, 18 часа и 24 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 2 дни, 8 часа и 40 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 2 дни, 15 часа и 41 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 6 дни, 7 часа и 58 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 7 дни, 7 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС прах 170.7 г NATURE'S WAY

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах НЕОВКУСЕН 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ПОРТОКАЛ 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ЯБЪЛКОВ СОК 395г

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:51:49

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: Мая от 13 юни 2025г. в 17:37:22

БЕТАЗОНТРИО 0,500 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:06:36

ТАБЕКС таблетки 1.5 мг * 100 СОФАРМА

Коментар на: Aurischo от 13 юни 2025г. в 15:00:47

ЛАВАНДУЛОВ СПИРТ 100 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:51:45
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival