Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене

Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене

от 03 май 2019г.
Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 200 грама масло
  • 300 грама брашно
  • 6 супени лъжици заквасена сметана с 20% масленост
  • по 1 чаена лъжица оцет и сода
  • 200 грама топено сирене или количество на вкус
  • 6 глави стар лук
  • 5 яйца (4 за плънката и 1 за намазване)
  • сол, зелени подправки и черен пипер на вкус
  • малко олио за пържене


Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в дълбока купа, след което настържете върху него маслото (от фризера). Стрийте двата продукта между дланите си, направете вдлъбнатина в центъра и там сложете сметаната, изгасената в оцета сода и разбъркайте.

Направете тесто, месете го около 2 минути, за да се образува топка, която увийте в найлоново фолио и приберете за поне 2 часа в хладилника или за една нощ, ако разполагате с толкова време.

Обелете кромида, нарежете го на тънки полукръгчета, изпържете ги в олио, докато омекнат.

Щом това стане, към тях прибавете по малко сол и черен пипер, пържете още няколко минути и прехвърлете в купа. Веднага добавете едро настърганото топено сирене и разбъркайте.

Разбийте четири от яйцата с вилица и изсипете при тях наситнени зелени подправки, каквито предпочитате (може да използвате замразени).

Щом комбинацията от лука и топеното сирене се охлади малко, смесете с яйцата и разбъркайте.

Извадете тестото от хладилника и разделете на две части, като едната да бъде по-голяма от другата.

Разточете по-голямата в кръг, като диаметърът му да е малко по-голям от този на съда, който ще използвате за изпичане на баницата.

Подмажете тавата с олио и в нея сложете подготвената основа, чиито краища да покрият и стените на съда. Изсипете плънката отгоре.

Разточете останалото тесто и с него затворете пълнежа, като прищипете краищата на двата пласта тесто.

Изпечете в загрята на 160-170 градуса фурна за около 20-25 минути.

Няколко минути преди баницата да бъде напълно готова, намажете повърхността й с последното яйце (разбито).

Сервирайте я, когато се охлади.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Бутерки със спанак, сирене и чесън Бутерки със спанак, сирене и чесън
  • Руло от лаваш с картофено пюре и кайма Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
  • Банички с шунка, кашкавал и маслини Банички с шунка, кашкавал и маслини
5.0/5 1 оценка

Коментари към Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:16
    Коментирайте "Баница с пълнеж от стар лук, яйца и топено сирене"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Банички със сирене
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Бутерки със спанак, сирене и чесън
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
  • Мързелива баница с шунка, кашкавал и копър
  • Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Гръцка баница с праз и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 13 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 25 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival