Баница от палачинки с пилешко, гъби и заливка

Необходими продукти:
- 10 палачинки, направени по любимата ви рецепта
- 300 грама гъби по избор
- 2 глави лук
- 300 грама пилешко филе
- 2 супени лъжици наситнен копър
- 200 милилитра готварска сметана
- 2 яйца
- 50 грама кашкавал
- 2 супени лъжици олио
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете предварително обелените глави кромид на малки кубчета и запържете до златисто в олио.
Гъбите измийте и нарежете на плочки, прибавете ги при лука и пържете до готовност.
Измийте филето, нарежете го на дребни парчета и леко ги запържете в растителна мазнина. След това изсипете пилешкото при гъбено-лучената смес, подправете, прибавете копъра, разбъркайте и плънката за баницата е готова.
В края на всяка палачинка сложете по 1-2 супени лъжици от сместа и навийте. Подредете спираловидно рулцата в тава.
Разбийте яйцата с готварската сметана, овкусете със сол и черен пипер. Изсипете заливката върху палачинките и поръсете с рендосания кашкавал.
Изпечете баницата за около 25 минути във фурната, която преди това загрейте на 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
Коментари към Баница от палачинки с пилешко, гъби и заливка