Начало Хранене Хранене при Здравословно хранене 30 храни, които подмладяват кожата – част 3

30 храни, които подмладяват кожата – част 3

30 храни, които подмладяват кожата – част 3 - изображение

Кожата ни се нуждае от вкусна и питателна храна, за да изглежда добре, а младият и свеж вид може да бъде съхранен благодарение на различни храни. Вижте и последните 10 от списъка ни с 30 храни, които да включите в менюто си, за да се радвате на млад външен вид.

21. Костен бульон

Какво получавате, когато комбинирате пилешки кости и остатъци от зеленчуци? Костен бульон. Колкото по-дълго време оставите бульона да къкри, толкова повече колаген и желатин се отделят от костите, което придава по-плътна текстура на бульона. Костният бульон е пълен с колаген, аминокиселини и минерали, които стимулират здравата и млада кожа.

22. Канела

Канелата има противовъзпалителни свойства и стимулира клетките. Консумирайте канела като добавка в кафето или закуската.

23. Люти чушки

Лютите чушки са особено богати на витамин С, който е от значение за производството на колаген. Добавяйте люти чушки като подправка към супи.

24. Джинджифил

Пресният джинджифил съдържа съединението гингерол, за което е доказано, че има противовъзпалителни свойства, а те контролират процеса на стареене. Освен това коренът се препоръчва за подобряване на кръвообращението.

храни за млада кожа

25. Гъби шийтаке

Гъбите шийтаке са чудесен източник на мед. Медта помага за синтеза и стабилизирането на протеините в кожата, включително колаген, също така допринася в борбата със свободните радикали.

26. Едамаме

Младите соеви зърна, известни като едамаме, са с високо съдържание на протеин, което прави бобовото растение чудесно допълнение към закуската. Освен това съдържа различни витамини и минерали, включително калций, фолиева киселина и витамин А.

27. Грейпфрут

Витамин С в грейпфрута е мощен антиоксидант. Веществото предпазва клетките от увреждане и подпомага производството на колаген.

28. Манго

Мангото е богато на витамин А и каротеноиди, които са ефективни антиоксиданти, участващи в клетъчния растеж и имунната функция.

29. Леща

Лещата е богата на полифеноли, които предотвратяват оксидативен стрес, а той от своя страна е фактор за стареенето на кожата. Лещата е богата също така на протеини, фибри, мед, витамини от група В.

30. Акай бери

Плодовете Акай са не само вкусни, но и могат да намалят риска от рак на кожата.

<<< Към част 1

<<< Към част 2

 

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: prevention.com

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлНовиниЛюбопитноСнимкиПатологияСпортФизиологияАлт. медицинаЛеченияСпециалистиИсторияБотаникаИзследванияПроизводителиЗаведенияНормативни актовеКлинични пътекиВидео