Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Хранене при кератоза

Хранене при кератоза

Хранене при кератоза - изображение

Кератозата е кожно новообразувание с доброкачествен характер, което представлява кафяво или сиво петно, често наподобяващо бенка. Причината за появата е прекомерно излагане на слънце на незащитена от дреха или слънцезащитни средства кожа. Такива петна говорят за излишък на ултравиолетова радиация.

Разбира се, не трябва да се пренебрегва и генетичният фактор. Ако в семейството има човек с такова заболяване, се препоръчва по-малко излагане на слънчеви лъчи на останалите членове на фамилията, също да се използват специални кремове, да се носят светли дрехи, да се подхожда с внимание към новообразували се петна.


Полезни хранителни продукти при кератоза

Хората, при които е открит кожният проблем, следва да консумират повече храни със съдържание на витамин С (той блокира растежа на радионуклидите).

В менюто да се включат:

  • киселомлечни продукти;
  • картофи;
  • цитруси;
  • ряпа;
  • репички;
  • големи количества магданоз, копър, спанак и други зеленолистни.


Вредни хранителни продукти при кератоза:

  • подсладени и газирани напитки;
  • фаст фууд;
  • полуфабрикати;
  • консервирани и пушени изделия;
  • колбаси, кренвирши;
  • маринати;
  • недомашни сосове;
  • хранително-вкусови добавки, оцветители.

 

Всички изброени продукти провокират растежа и размножаването на ракови клетки, тъй като увеличават количеството на свободните радикали, запушват организма и съдържат канцерогени.

 

Редактор: Радостина Райчева
Източник: edaplus.info
Снимка: okeydoc.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноМикробиологияХранене при...ЛайфстайлНовиниПатологияСпортСнимкиФизиологияСпециалистиИсторияЛеченияНормативни актовеЗаведенияБотаникаПроизводителиИзследванияВидеоКлинични пътеки