Хранене при еритема
Еритемата представлява заболяване, което се изразява в зачервяване на кожата или в обрив с аномален характер, причинено от силен приток на кръв към капилярите по кожата.
По време на лечението на проблема следва да се приемат продукти, които помагат за пречистване на червата, за подобряване притока на кръв и за намаляване на алергичните реакции.
Полезни храни при еритема:
- пресни зеленчуци: цвекло, ряпа, морков, репички;
- подправки: горчица, босилек, анасон, риган, розмарин, резене, копър, кимион;
- киселомлечни продукти;
- зърнено-житни и бобови култури;
- сокове от нар и червени боровинки;
- каши.
Опасни и вредни хранителни продукти при еритема:
- пържена, мазна и солена храна;
- пушени изделия;
- консерви;
- силни чай и кафе;
- шоколад;
- алкохолни напитки;
- продукти, съдържащи добавки с Е-обозначения.
Необходимо е от менюто да се изключат и всички храни, които биха могли да предизвикат алергични реакции, ако заболелият е предразположен към такива. Към тази група се отнасят цитрусите, медът, жълтъците.
Източник:
edaplus.info
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЙАЛОСОМ успокояващ гел 10 мл * 4
АКТИВ ОЗОН ДУШ ГЕЛ 500 мл
ДЕРМАТИКС УЛТРА гел 6 гр. SOLCO
КОКОНА БЕБИНО БЕБЕШКО МАСЛО ЗА ТЯЛО С ПОМПА 200 мл
ПЕС ПАТРУЛ ДУШ ГЕЛ И ШАМПОАН ЧЕЙС 400 мл
ПЛЕЙ ТАЙМ ШАМПОАН ТРОПИК 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Хранене при заболявания
- 13 кожни образувания, които е добре да се прегледат от специалист
- Червена мъртва коприва
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- д-р Иванка Маркова Баева
- д-р Евдокия Колева Николова
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Алтернативни средства за лечение на атопичен дерматит
- д-р Теодора Цекова Чолакова
- Алтернативни методи и средства за терапия и контрол на уртикария
- Лале
Коментари към Хранене при еритема