Хранене при еритема
Еритемата представлява заболяване, което се изразява в зачервяване на кожата или в обрив с аномален характер, причинено от силен приток на кръв към капилярите по кожата.
По време на лечението на проблема следва да се приемат продукти, които помагат за пречистване на червата, за подобряване притока на кръв и за намаляване на алергичните реакции.
Полезни храни при еритема:
- пресни зеленчуци: цвекло, ряпа, морков, репички;
- подправки: горчица, босилек, анасон, риган, розмарин, резене, копър, кимион;
- киселомлечни продукти;
- зърнено-житни и бобови култури;
- сокове от нар и червени боровинки;
- каши.
Опасни и вредни хранителни продукти при еритема:
- пържена, мазна и солена храна;
- пушени изделия;
- консерви;
- силни чай и кафе;
- шоколад;
- алкохолни напитки;
- продукти, съдържащи добавки с Е-обозначения.
Необходимо е от менюто да се изключат и всички храни, които биха могли да предизвикат алергични реакции, ако заболелият е предразположен към такива. Към тази група се отнасят цитрусите, медът, жълтъците.
Източник:
edaplus.info
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Хранене при заболявания
- 13 кожни образувания, които е добре да се прегледат от специалист
- д-р Иванка Маркова Баева
- Алтернативни методи и средства за терапия и контрол на уртикария
- Мирта
- Алтернативно лечение при изгаряне на кожата
- д-р Теодора Цекова Чолакова
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- д-р Евдокия Колева Николова
- Алтернативни средства за лечение на атопичен дерматит
- Каламинов лосион
Коментари към Хранене при еритема