6 често допускани грешки при приготвянето на овесена каша
Закуската е най-важното хранене за деня и тя трябва да бъде вкусна и пълноценна, така че да събуди апетита ви още със ставането. Приготвянето на овесена каша не се счита за философия, но има своите тънкости, за да се получи добре и да бъде с още по-богат вкус. Вижте кои са най-честите грешки и как да ги поправите.
Правите ги с вода, вместо с мляко
Знаете, че овесените ядки са една от най-добрите закуски, които ще ви държат сити до обяд. Това е така, при условие, че сложите в тях протеин. Когато ги приготвяте с вода, той липсва, затова варете ядките в мляко. Вариант е да използвате бадемово, кокосово или соево мляко, но е нужно да добавите отделно протеин от семена или ядки.
Използвате малък съд или купа
Може да не смятате за необходимо използването на касерола или тенджера, за приготвянето на една порция овесени ядки, но по време на варене, те се надуват и сформират големи мехурчета, които могат да направят истинска катастрофа върху печката ви. Същото се отнася и за приготвянето им в микровълнова фурна. По-добре е да използвате по-голям съд, въпреки че това ще удължи времето за приготвяне на кашата, но ще си спестите почистването и загарянето.
Добавяте овесените ядки в грешния момент
Ако харесвате овесената си каша добре сварена и кремообразна, добавете овеса, след като водата заври, но ако предпочитате да запазите формата му, трябва да го сложите в студената течност, преди да започнете да я загрявате.
Не слагате сол
Независимо дали приготвяте солени или сладки овесени ядки, добавете щипка сол още в началото на приготвянето им. Така вашето ястие ще бъде с добър балансиран вкус, но добавите ли подправката накрая, те ще останат странно солени. Затова не забравяйте да започнете с щипка сол.
Забравяте да бъркате
Разбъркването ще разруши мехурчетата, преди да станат твърде големи, което ще предотврати „експлозия” в кухнята. Ако ги приготвяте в микровълнова фурна, на всеки 45 секунди ги разбърквайте. Освен пукането на мехурчетата, бъркането има и друга полза – ще помогне на овеса да освободи нишестето, което съдържа и ще се получи по-приятна кремообразна текстура.
Не ги варите достатъчно време
Овесените ядки се приготвят бързо, но имат нужда от време, за да поемат течността и да станат кремообразни и сочни. Оставете ги за 5 минути преди да ги консумирате. Вашето търпение ще бъде възнаградено.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: prevention.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ БЕТА АЛАНИН ОВКУСЕН прах 200 г
ВИКТОРИЯ БЮТИ ГЛИНЕНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С АВОКАДО И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 7 мл * 2
ОСТРОВИТ ОВЕСЕНО БРАШНО 1000 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
Нов ПРОМОАМИКС МР. ПОПЪРС ОВЕСЕНИ ЯДКИ 1000 гр.
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Брауни с фурми без печене (веган)
Коментари към 6 често допускани грешки при приготвянето на овесена каша