Яхния от боб с къри и меласа
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици олио
- 1 глава лук – нарязана на ситно
- 4 слайса бекон – нарязани (по желание)
- 3 консерви от 400 грама сварен боб
- 1 1/2 чаена чаша вода
- 3/4 чаена чаша кетчуп
- 1/3 чаена чаша меласа
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица къри на прах
- по 1/2 чаена лъжица сол и пипер
Начин на приготвяне:
Запържете лука и нарязания на ситно бекон. Гответе, докато лука покафенее около 6-10 минути.
Добавете боба, водата, кетчупа, меласата, лимоновия сок и подправете със солта и черния пипер.Разбъркайте и оставете ястието да заври. Намалете котлона, нека къкри 30 минути, за да се смесят всички вкусове.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
РОДОКОЛА капки 100 мл
Нов ПРОМОКАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бобови култури
- Запечен боб с наденица и чесън
- Рецепти за бобена яхния
- Палачинки от боб и овесени ядки
- Боб с кренвирш и кашкавал на фурна
- Боб на фурна с домати и спанак
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Печен боб с лук
Коментари към Яхния от боб с къри и меласа