Яйчен пастет с чесън, лук и морков
Необходими продукти:
- 2-3 яйца (броят зависи от размера им)
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 50-70 грама масло
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 1 супена лъжица олио
- копър, магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, обелете ги сложете в съда на блендер.
Произволно нарязания лук и настъргания морков изпържете до готовност в малко олио, след което отцедете излишната мазнина.
Изсипете зеленчуците при яйцата, добавете маслото, чесъна, подправките, включително копъра и/или магданоза.
Смелете продуктите до консистенция на пастет и изстудете в хладилника за час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Великденски пиленца от яйца
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Яйчена салата с репички и майонеза
- Великденска салата с картофи и яйца
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
- Соев пастет
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Бобен пастет с орехи
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
Коментари към Яйчен пастет с чесън, лук и морков