Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Яйчен пастет с чесън, лук и морков

Яйчен пастет с чесън, лук и морков

Яйчен пастет с чесън, лук и морков - изображение

Необходими продукти:

  • 2-3 яйца (броят зависи от размера им)
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 50-70 грама масло
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • 1 супена лъжица олио
  • копър, магданоз на вкус


Начин на приготвяне:

Сварете яйцата, обелете ги сложете в съда на блендер.

Произволно нарязания лук и настъргания морков изпържете до готовност в малко олио, след което отцедете излишната мазнина.

Изсипете зеленчуците при яйцата, добавете маслото, чесъна, подправките, включително копъра и/или магданоза.

Смелете продуктите до консистенция на пастет и изстудете в хладилника за час.

яйчен пастет

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНовиниХранене при...АнкетиВидеоДиетиАлт. медицинаСнимки