Яйчен пастет с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 4 сварени яйца
- 50 грама извара
- 100 грама кашкавал
- 2-3 скилидки чесън
- 2 чаени лъжици сладка горчица
- 1-2 супени лъжици крема сирене, заквасена сметана или гъсто кисело мляко
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Настържете предварително сварените и обелени яйца заедно с кашкавала и към тях прибавете изварата, намачкания чесън, горчицата, подправете на вкус и разбъркайте.
След това сложете 1-2 супени лъжици крема сирене, заквасена сметана или използвайте гъсто кисело мляко в сместа. Разбъркайте до получаване на гъст пастет.
С него намажете филийки прясно изпечен хляб, поръсете със свежи зелени подправки по ваш избор и закуската е готова.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: globalist.org.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Най-вкусната яйчена салата
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Домашен гъбен пастет
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
Коментари към Яйчен пастет с кашкавал и чесън