Яйчен пастет с чесън и орехи
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2-3 неголеми глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 20 грама масло
- 1 супена лъжица олио
- 30 грама орехови ядки
- сол на върха на ножа и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата да се сварят, а през това време нарежете лука на произволни парчета.
Изпържете го в смес от олиото и маслото до златисто.
Нарежете готовите яйца, орехите и чесъна.
Изсипете ги в съда на блендер, добавете лука (той ще придаде нежен вкус на пастета), подправете на вкус и смелете до получаване на пюре.
Поднесете с препечени филийки и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яйчена салата с репички, заквасена сметана и горчица
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
- Яйчена салата с топено сирене и зелен лук
- Новогодишна желирана салата
- Пастет от сардини и яйца
Коментари към Яйчен пастет с чесън и орехи