Яйчен пастет с чесън и орехи

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2-3 неголеми глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 20 грама масло
- 1 супена лъжица олио
- 30 грама орехови ядки
- сол на върха на ножа и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата да се сварят, а през това време нарежете лука на произволни парчета.
Изпържете го в смес от олиото и маслото до златисто.
Нарежете готовите яйца, орехите и чесъна.
Изсипете ги в съда на блендер, добавете лука (той ще придаде нежен вкус на пастета), подправете на вкус и смелете до получаване на пюре.
Поднесете с препечени филийки и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Яйчена салата с репички, заквасена сметана и горчица
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Лучен пастет с крема сирене и майонеза
- Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки
- Пастет от пушена сьомга с масло и лимонов сок
- Пастет от бели гъби с чесън и лук
- Пастет от печени чушки и домати с крема сирене
- Пастет от моцарела с колбас, царевица и зелен лук
- Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян
Коментари към Яйчен пастет с чесън и орехи