Яйчен пастет с чесън и орехи

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2-3 неголеми глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 20 грама масло
- 1 супена лъжица олио
- 30 грама орехови ядки
- сол на върха на ножа и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата да се сварят, а през това време нарежете лука на произволни парчета.
Изпържете го в смес от олиото и маслото до златисто.
Нарежете готовите яйца, орехите и чесъна.
Изсипете ги в съда на блендер, добавете лука (той ще придаде нежен вкус на пастета), подправете на вкус и смелете до получаване на пюре.
Поднесете с препечени филийки и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Пастет от пилешки дробчета с нахут
- Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян
- Великденски пиленца от яйца
- Салата от кашкавал, кисели краставички и яйца с чесън и майонеза
- Здравословна яйчена салата
- Яйчена салата с чесън, лук и крутони
- Яйчена салата с репички и майонеза
Коментари към Яйчен пастет с чесън и орехи