Яйчен пастет с чесън и орехи
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2-3 неголеми глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 20 грама масло
- 1 супена лъжица олио
- 30 грама орехови ядки
- сол на върха на ножа и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сложете яйцата да се сварят, а през това време нарежете лука на произволни парчета.

Изпържете го в смес от олиото и маслото до златисто.

Нарежете готовите яйца, орехите и чесъна.

Изсипете ги в съда на блендер, добавете лука (той ще придаде нежен вкус на пастета), подправете на вкус и смелете до получаване на пюре.

Поднесете с препечени филийки и да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Най-вкусната яйчена салата
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пилешки пастет с желе от червено вино
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
Коментари към Яйчен пастет с чесън и орехи