Яйчен пастет с лук и орехи

Необходими продукти:
250 грама лук
50 грама орехови ядки
5 сварени яйца
2 скилидки чесън
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно. След това изпържете до зачервяване в смес от маслото и олиото. Обелете сварените яйца и скилидките чесън. Сложете ги в блендер, добавете ореховите ядки и лука, подправете със сол и черен пипер на вкус и смелете всичко до получаването на еднородна смес.
Преди да поднесете, приберете пастета в хладилника за 1-2 часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
- Пъстра спаначена салата със сварени яйца и сос от мак
- Яйчена салата с репички и майонеза
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пастет от сардини и яйца
Коментари към Яйчен пастет с лук и орехи