Яйчени кюфтета със зелен лук

Необходими продукти:
6 яйца
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен копър
2 супени лъжици грис
1 супена лъжица пшенично брашно
100 грама галета
1 супена лъжица заквасена сметана
1 супена лъжица трапезен оцет 9%
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо (10 - 12 минути), като във водата добавите сол и 1 лъжица оцет. Когато се охладят, ги обелете.
Лука и копъра измийте, отцедете водата и нарежете на ситно. Сложете ги в дълбока купа и засипете с галетата.
Настържете яйцата, прибавете ги към зелените подправки, сложете също сметаната, пресятото брашно, гриса, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте всичко с помощта на лъжица до еднородност. От получената яйчена кайма оформете кюфтета, като намокряте ръцете си със студена вода и в дланта си слагате от сместа, загребвайки с лъжица. Придайте овална форма на кюфтетата, оваляйте ги в галета и изпържете в нагорещено олио за около 2 - 3 минути от всяка страна, докато се образува апетитна коричка.
Може да поднесете ястието и топло, и студено със заквасена сметана и гарнитура от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- Пълнени яйца с авокадо
- Пълнени панирани яйца
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
Коментари към Яйчени кюфтета със зелен лук