Яйчени гнезда с кашкавал

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 100 - 150 грама кашкавал
- магданоз, чесън или друго допълнение на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отделете старателно жълтъците от белтъците, като слагате всеки жълтък в отделна чашка или купичка. Разбийте белтъците със сол на вкус до образуването на твърда пяна.
За да получите хубава пяна, най-добре е съдът, който използвате и накрайниците на миксера да бъдат абсолютно сухи. Внимавайте да няма остатъци от жълтъците в белтъците и последните е хубаво да са със стайна температура.
Застелете дъното на тава с хартия за печене или с фолио и върху покритието оформете гнезда от разбитите белтъци. Поръсете с настърган кашкавал и в средата на всяко гнездо сложете по един жълтък.
Поставете тавата в загрята до 200 градуса фурна (може и повече) за около 5 - 6 минути.
Може да поднесете ястието с нарязан магданоз, чесън, кисело мляко, друго любимо допълнение или просто с топъл хляб.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
- Печени яйца с наденица
- Картофени гнезда с гъби и кашкавал
- Гнезда от кайма със сирена
- Картофени гнезда с плънка от яйца
Коментари към Яйчени гнезда с кашкавал