Яйце в гнездо от хрупкав хляб
Необходими продукти:
- 1 филия от любимия ви хляб
- 2 супени лъжици масло
- 1 яйце
- 1 супена лъжица винен оцет
- 1 супена лъжица вода
- пресен магданоз, нарязан
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Изрежете средата на филията, като оформите дупка с диаметър около 7-8 сантиметра.
- Намажете хляба от двете страни с по 1/2 супена лъжица масло.
- Загрейте тиган на средно силен огън и запържете филията до златисто от всяка страна.
- Когато втората страна е полуготова, внимателно чукнете яйцето в гнездото. Пържете до готовност според вкуса.
- Извадете филията в чиния, а в тигана разтопете останалата 1 супена лъжица масло и добавете оцета и водата. Разбъркайте.
- Поръсете яйцето със соса и прясно смлян черен пипер, гарнирайте с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени филийки без яйца и мляко
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
Коментари към Яйце в гнездо от хрупкав хляб