Яйца с чоризо и фета
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- 65 грама нарязано чоризо (или пикантен колбас по избор)
- 4 яйца
- 50 грама сирене фета
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- магданоз за поръсване
- кисело мляко по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на горен реотан.
Сгорещете лъжица зехтин в тиган, сложете пушения пипер, колбаса и го изпържете за около минута на силен огън. Прехвърлете в чиния, а в сгорещения съд чукнете яйцата. Гответе ги, докато придобият хрупкава коричката от долната страна. Поръсете ги с колбаса и сиренето и ги прехвърлете във фурната за 2-3 минути или докато жълтъкът стегне колкото желаете.
Поръсете със свеж лук и магданоз. Сервирайте с кисело мляко по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца със спанак и кашкавал
- Яйца с пармезан и моцарела
- Задушени яйца по гръцки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца със зеленчуци и куркума
- Пържени яйца с колбас и картофи
Коментари към Яйца с чоризо и фета