Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца с картофи и шунка на тиган

Яйца с картофи и шунка на тиган

Яйца с картофи и шунка на тиган - изображение

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши сварени картофи, нарязани
  • 3 чаени чаши шунка нарязан
  • 2 чаени чаши тънко нарязано зеле (сварено)
  • 6 големи яйца
  • 4 супени лъжици масло
  • 1 средна глава лук, нарязана
  • 4 скилидки чесън, накълцани
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям дълбок тиган и изпържете лука за 10 минути, докато започне да се карамелизира. Добавете чесъна и подправете със сол и черен пипер.

Сложете картофите и ги пържете за 10 минути, докато започнат да образуват хрупкава коричка. Добавете шунката и пържете още 5 минути.

Накрая направете с лъжица няколко вдлъбнатини из ястието, където чукнете по едно яйце.

Сложете капак и задушавайте 5-7 минути, докато се сготвят яйцата.

Сервирайте с магданоз.

 За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: today.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлАнкетиНовиниХранене при...ВидеоДиетиАлт. медицинаБотаникаЛечения