Яйца с картофи и шунка на тиган

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши сварени картофи, нарязани
- 3 чаени чаши шунка нарязан
- 2 чаени чаши тънко нарязано зеле (сварено)
- 6 големи яйца
- 4 супени лъжици масло
- 1 средна глава лук, нарязана
- 4 скилидки чесън, накълцани
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям дълбок тиган и изпържете лука за 10 минути, докато започне да се карамелизира. Добавете чесъна и подправете със сол и черен пипер.
Сложете картофите и ги пържете за 10 минути, докато започнат да образуват хрупкава коричка. Добавете шунката и пържете още 5 минути.
Накрая направете с лъжица няколко вдлъбнатини из ястието, където чукнете по едно яйце.
Сложете капак и задушавайте 5-7 минути, докато се сготвят яйцата.
Сервирайте с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: today.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пълнени панирани яйца
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Яйца на очи с кашкавал и копър
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Задушени яйца по гръцки
Коментари към Яйца с картофи и шунка на тиган