Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон

Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон

Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 200 милилитра готварска сметана (високомаслена)
  • 24 ивици бекон
  • 2-3 супени лъжици рендосан пармезан
  • листа пресен босилек
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Разбийте в дълбок съд яйцата заедно с рендосания пармезан и сметаната. Ако искате яйцата да се получат по-сочни, добавете малко нарязани пресни зеленчуци в сместа.

Подправете получената еднородна маса и сложете накъсаните листенца босилек, разбъркайте.

Нарежете бекона на тънки ивици, които подредете кръстообразно във формички да мъфини. Ако не разполагате с такива, използвайте единични керамични или алуминиеви купички. След това напълнете с яйчената смес и изпечете за 12-15 минути във фурната, докато яйцата станат златистокафяви.

Поднесете ястието със салата от пресни зеленчуци.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниХрани и ястияЛайфстайлХранене при...АнкетиВидеоДиетиАлт. медицина