Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 200 милилитра готварска сметана (високомаслена)
- 24 ивици бекон
- 2-3 супени лъжици рендосан пармезан
- листа пресен босилек
- подправки
Начин на приготвяне:
Разбийте в дълбок съд яйцата заедно с рендосания пармезан и сметаната. Ако искате яйцата да се получат по-сочни, добавете малко нарязани пресни зеленчуци в сместа.
Подправете получената еднородна маса и сложете накъсаните листенца босилек, разбъркайте.
Нарежете бекона на тънки ивици, които подредете кръстообразно във формички да мъфини. Ако не разполагате с такива, използвайте единични керамични или алуминиеви купички. След това напълнете с яйчената смес и изпечете за 12-15 минути във фурната, докато яйцата станат златистокафяви.
Поднесете ястието със салата от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
- Печени яйца с картофи и гъби в сметана
- Облачни яйца на фурна със зеленчуци
Коментари към Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон