Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 200 милилитра готварска сметана (високомаслена)
- 24 ивици бекон
- 2-3 супени лъжици рендосан пармезан
- листа пресен босилек
- подправки
Начин на приготвяне:
Разбийте в дълбок съд яйцата заедно с рендосания пармезан и сметаната. Ако искате яйцата да се получат по-сочни, добавете малко нарязани пресни зеленчуци в сместа.
Подправете получената еднородна маса и сложете накъсаните листенца босилек, разбъркайте.
Нарежете бекона на тънки ивици, които подредете кръстообразно във формички да мъфини. Ако не разполагате с такива, използвайте единични керамични или алуминиеви купички. След това напълнете с яйчената смес и изпечете за 12-15 минути във фурната, докато яйцата станат златистокафяви.
Поднесете ястието със салата от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър
- Яйца в лодка от авокадо
Коментари към Яйца със сметана и пармезан в кошнички от бекон