Яйца в доматен сос с пармезан, чесън и риган
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 300 грама доматен сос
- сух риган на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
- 100 грама пармезан
- 2 скилидки чесън
- сол, любими подправки и билки
Начин на приготвяне:
Сложете маслото и доматения сос в нагорещен тиган. Щом сместа се затопли, добавете двете намачкани скилидки чесън, ригана и други предпочитани билки, подсолете.
Пържете в продължение на 15 минути, след което извадете чесъна и чукнете яйцата в тигана.
Поръсете ги с настъргания пармезан и затворете съда с капак.
След 4 минути яйцата ще бъдат готови, а сиренето ще се е разтопило напълно.
Поднесете ястието с бял хляб.
Добър апетит!
Източник:
happy-giraffe.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца в доматен сос с пармезан, чесън и риган