Яйца Болонезе
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 глава лук
- 250-300 грама кайма
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 2 стръка пресен риган
- 2 стръка пресен босилек
- 1 щипка чубрица
- пресен магданоз
- 4 меки домата
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 100 грама кашкавал, нарязан фино
- 1 супена лъжица зехтин
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, охладете, обелете и ги разрежете на две половини. Подредете ги в намазана със зехтин тава. Сгорещете маслото и запържете лука, нарязан ситно и доматите.
Прибавете каймата, подправете със сол, черен пипер, чубрица и кимион. Раздробете я с помощта на телена бъркалка. Прибавете нарязани ситно босилек, магданоз, риган и сипете доматеното пюре.
Разбъркайте и го оставете сместа да къкри на слаб огън за 15 минути. Изсипете соса върху яйцата, добавете кашкавала, загрейте фурна на 200 градуса и запечете за 15 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.valkicocina.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Великденски пиленца от яйца
- Как да обелите варените яйца по-лесно
- 7-дневна диета с яйца
- Интересни идеи от яйца за декорация на ястия - Първа част
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
Коментари към Яйца Болонезе