Яйца Болонезе

Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 глава лук
- 250-300 грама кайма
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 2 стръка пресен риган
- 2 стръка пресен босилек
- 1 щипка чубрица
- пресен магданоз
- 4 меки домата
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 100 грама кашкавал, нарязан фино
- 1 супена лъжица зехтин
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, охладете, обелете и ги разрежете на две половини. Подредете ги в намазана със зехтин тава. Сгорещете маслото и запържете лука, нарязан ситно и доматите.
Прибавете каймата, подправете със сол, черен пипер, чубрица и кимион. Раздробете я с помощта на телена бъркалка. Прибавете нарязани ситно босилек, магданоз, риган и сипете доматеното пюре.
Разбъркайте и го оставете сместа да къкри на слаб огън за 15 минути. Изсипете соса върху яйцата, добавете кашкавала, загрейте фурна на 200 градуса и запечете за 15 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.valkicocina.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Великденски пиленца от яйца
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Мариновани яйца в соев сос
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
Коментари към Яйца Болонезе