Ябълков сайдер

Необходими продукти:
5 килограма ябълки
750 грама захар
Начин на приготвяне:
Почистете ябълките от опашките и сърцевината със семената. Смелете плодовете (без да ги обелвате) с помощта на машинка за мелене на месо, засипете ги със захарта и разбъркайте полученото пюре.
Разпределете го в стерилизирани буркани, като ги напълните до половината. Покрийте гърлата на съдовете с памучни кърпи и завържете. Оставете на тъмно място за 4 дни, през това време разбърквайте.
На 4-тия ден трябва да има признаци на ферментация (пяна и характерен мирис).
Отцедете сока на ферментиралите ябълки и го налейте в чист буркан, който затворете с медицинска ръкавица.
Сайдерът трябва да престои 50 дни, докато изсветлее, а утайката да се отдели на дъното на буркана.
Тогава прецедете напитката, налейте в бутилка и затворете плътно с коркова тапа. През следващите 90 дни съхранявайте на тъмно.
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE ХИГИЕННА ПРИСТАВКА С МАЛЪК ОТВОР
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 200 мл
АРОМАНДИСЕ АЛОЕ ВЕРА + ЛАЙМ ГЕЛ ЗА ПИЕНЕ 1 л
ВИТАМИНОВА ВОДА Ca КОКОС И АНАНАС БЕЗ ЗАХАР 600 мл
ТОНУС РАЗТВОРИМА НАПИТКА ЦИКОРИЯ С ЖЕНШЕН 90 г
КАФЕ АРАБИКА С ГЪБА РЕЙШИ смляно за еспресо 227 г RA HYGEE
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Рецепти за домашно сладко от ябълки
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Направете си сами домашен ябълков оцет
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
Коментари към Ябълков сайдер