Ябълков сайдер
Необходими продукти:
5 килограма ябълки
750 грама захар
Начин на приготвяне:
Почистете ябълките от опашките и сърцевината със семената. Смелете плодовете (без да ги обелвате) с помощта на машинка за мелене на месо, засипете ги със захарта и разбъркайте полученото пюре.
Разпределете го в стерилизирани буркани, като ги напълните до половината. Покрийте гърлата на съдовете с памучни кърпи и завържете. Оставете на тъмно място за 4 дни, през това време разбърквайте.
На 4-тия ден трябва да има признаци на ферментация (пяна и характерен мирис).
Отцедете сока на ферментиралите ябълки и го налейте в чист буркан, който затворете с медицинска ръкавица.
Сайдерът трябва да престои 50 дни, докато изсветлее, а утайката да се отдели на дъното на буркана.
Тогава прецедете напитката, налейте в бутилка и затворете плътно с коркова тапа. През следващите 90 дни съхранявайте на тъмно.
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE ХИГИЕННА ПРИСТАВКА С МАЛЪК ОТВОР
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ BRUT 500 мл
МАТИСЪН БИО ЖИВА ЛИМОНАДА С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА B+ ДИНЯ И ЛАЙМ БЕЗ ЗАХАР 600 мл
НУРС СОК ОТ ЧЕРНА МАЩЕРКА 1000 мл
ТЕРМОС ПЪТУВАЙ С МЕН ЖЪЛТО-РОЗОВО 960 мл KANCHE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как безалкохолното 7-UP става популярен лек за депресия през 30-те
- Печени ябълки с масло и канела
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
Коментари към Ябълков сайдер