Ябълков сайдер

Необходими продукти:
5 килограма ябълки
750 грама захар
Начин на приготвяне:
Почистете ябълките от опашките и сърцевината със семената. Смелете плодовете (без да ги обелвате) с помощта на машинка за мелене на месо, засипете ги със захарта и разбъркайте полученото пюре.
Разпределете го в стерилизирани буркани, като ги напълните до половината. Покрийте гърлата на съдовете с памучни кърпи и завържете. Оставете на тъмно място за 4 дни, през това време разбърквайте.
На 4-тия ден трябва да има признаци на ферментация (пяна и характерен мирис).
Отцедете сока на ферментиралите ябълки и го налейте в чист буркан, който затворете с медицинска ръкавица.
Сайдерът трябва да престои 50 дни, докато изсветлее, а утайката да се отдели на дъното на буркана.
Тогава прецедете напитката, налейте в бутилка и затворете плътно с коркова тапа. През следващите 90 дни съхранявайте на тъмно.
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИЖИ сашета * 20 DXN
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ ИМУНО ЧАЙ саше * 15 VERDE VITA
НАТУРАЛЕН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА Zn ПЛОДОВ ПУНШ 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Кои са най-вредните напитки за вашето тяло
- Две ябълки на ден намаляват нивата на холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Студено мляко с шоколад
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Коприва
Коментари към Ябълков сайдер