Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Ябълков крамбъл с кокосово масло, боровинки и шамфъстък

Ябълков крамбъл с кокосово масло, боровинки и шамфъстък

Ябълков крамбъл с кокосово масло, боровинки и шамфъстък - изображение

Необходими продукти:

  • 900 грама ябълки, нарязани на парчета по 2-3 сантиметра
  • сокът на половин лимон
  • 60 грама златни стафиди
  • 2 чаени лъжици канела
  • 60 грама кленов сироп

За поръсване:

  • 175 грама без глутеново брашно
  • 100 грама фини овесени ядки
  • 90 грама кокосово масло
  • 50 грама орехи пекан, нарязани
  • 50 грама лешници, нарязани на едро
  • 50 грама сушени боровинки
  • 100 грама кленов сироп
  • сладолед за сервиране по желание

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса.

Сложете ябълките в правоъгълна тава с размери 25 на 16 сантиметра, дълбока минимум 5 сантиметра.

Полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Добавете стафидите и канелата, полейте с 60 грама кленов сироп. Разбъркайте добре и опечете за 10 минути.

Междувременно смесете брашното и овесените ядки. Добавете ядките, боровинките и 100 грама от кленовия сироп и разбъркайте, за да се комбинират. Внимавайте да не премесите, за да не се получи кашеста консистенция, трябва да я запазите влажна.

С трохите поръсете опечените ябълки и върнете във фурната да се опече за още 35 минути, до златистокафява коричка.

Оставете да се охлади малко и сервирайте със сладолед.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиАлт. медицинаДиетиБотаника