Ябълкова пита с извара и канела

Необходими продукти:
- 2,5 чаени чаши брашно (количеството зависи от влажността на изварата)
- 250 грама масло
- 200 грама извара
- 2/3 чаена чаша захар
- 1 пакетче ванилова захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 6 ябълки (или колкото са необходими, количеството зависи от големината им)
- канела
- 12 резени мандарина (може да използвате фурми, сушени кайсии, орехи, сушени сини сливи)
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта и размекнатото масло, добавете изварата, разбъркайте и тогава изсипете и брашното, което преди това пресейте заедно с бакпулвера и ваниловата захар.
Направете тесто. То не се получава много еластично, но няма да се лепи по ръцете и ще се разточи лесно.
Щом го замесите, увийте го в стреч фолио и приберете за половин час в хладилника. Както споменахме по-горе, възможно е да се наложи да използвате различно количество брашно от посоченото, а това зависи от влажността на изварата, която сте предпочели.
Подгответе плънката. Измийте ябълките, обелете корите им, разрежете плодовете на две части и отстранете сърцевината със семената. Във всяка половинка сложете по резен мандарина (варианти за заместване на цитруса са сушени плодове или орехови ядки).
Разделете тестото на две части, едната от тях разточете и разпределете по дъното на тава, като оформите малки бордове покрай стените на съда.
След това подредете ябълките, обърнати с пълнежа надолу и поръсете с канела. Ако плодовете не са достатъчно сладки, поръсете и захар (на пясък). В случая е използвана форма с размери 20 х 30 сантиметра.
Разточете втората половина от тестото и покрийте ябълките. Прищипете краищата и намажете повърхността с разбит жълтък.
Изпечете питата при температура от 180 градуса, необходими са между 40 и 60 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 60 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ УСПОКОЕНИЕ
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Медена питка с шоколад
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Турски питки Поача
- Печени ябълки с мед и орехи
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
Коментари към Ябълкова пита с извара и канела