Ябълкова горчица с канела, мед и карамфил

Необходими продукти:
- 3 ябълки
- 3 супени лъжица горчица на прах
- 3 супени лъжици оцет от бяло вино
- 3 зрънца карамфил
- 1 чаена лъжица канела
- черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Ябълките изпечете цели и необелени във фурната, докато омекнат. След това отстранете корите и семената им, а вътрешната част смелете, превръщайки я в пюре, с помощта на блендер или друг подходящ уред.
Подправките смесете с оцета и поставете комбинацията върху котлона, за да кипне. Тогава сложете солта и разбъркайте, за да се разтвори.
Плодовото пюре комбинирайте с горчицата, като междувременно разбърквайте старателно, за да не се образуват бучки. Налейте ароматния оцет, прибавете меда и отново разбъркайте добре.
Получения сос прехвърлете в стъклен буркан, затворете го с капак и приберете в хладилника. След три дни горчицата ще бъде готова за консумация.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulinariya.goodhouse.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Пилешки шишчета с медено-чеснова глазура
- Горчица с прясно мляко и мед
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Лимонов ориз с горчица
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
Коментари към Ябълкова горчица с канела, мед и карамфил