Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Ябълкова горчица с канела, мед и карамфил

Ябълкова горчица с канела, мед и карамфил

Ябълкова горчица с канела, мед и карамфил - изображение

Необходими продукти:

  • 3 ябълки
  • 3 супени лъжица горчица на прах
  • 3 супени лъжици оцет от бяло вино
  • 3 зрънца карамфил
  • 1 чаена лъжица канела
  • черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 чаена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Ябълките изпечете цели и необелени във фурната, докато омекнат. След това отстранете корите и семената им, а вътрешната част смелете, превръщайки я в пюре, с помощта на блендер или друг подходящ уред.

Подправките смесете с оцета и поставете комбинацията върху котлона, за да кипне. Тогава сложете солта и разбъркайте, за да се разтвори.

Плодовото пюре комбинирайте с горчицата, като междувременно разбърквайте старателно, за да не се образуват бучки. Налейте ароматния оцет, прибавете меда и отново разбъркайте добре.

Получения сос прехвърлете в стъклен буркан, затворете го с капак и приберете в хладилника. След три дни горчицата ще бъде готова за консумация.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulinariya.goodhouse.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиети