Ябълки в шоколад с орехи

Необходими продукти:
200 грама захар
4 супени лъжици вода
100 грама шоколад
натрошени орехи, бадеми или други ядки по ваш избор - за овалване
1-2 ябълки
Начин на приготвяне:
Разтопете захарта в подходящ съд, налейте водата и оставете сместа на котлона, докато придобие златист цвят.
Шоколада разтопете на водна баня.
Измийте старателно ябълките, подсушете ги и потопете първо в захарния сироп, след това в шоколадовата глазура. Поръсете с натрошени ядки по избор. Може да използвате семена или цветни сладкарски захарни пръчици.
Десертът е готов.
Добър апетит!
Снимка: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
- Студено мляко с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
Коментари към Ябълки в шоколад с орехи