Шоколадово-орехова пита с ябълки

Необходими продукти:
3 - 4 големи ябълки
4 яйца
200 грама захар
120 грама меко масло
150 грама орехови ядки
40 грама какао
ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса. Подгответе си форма с диаметър от 22 сантиметра, която подмажете с олио и поръсете с брашно.
Разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава маса. Добавете маслото, орехите, какаото, ванилията и разбъркайте всичко добре.
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената и разрежете всеки плод на 4 части.
Подредете ги в тавата, но не много близо една до друга. Залейте ябълките с получената смес и поставете във фурната за 40 - 45 минути.
Готовността на десерта проверявайте с помощта на клечка за зъби. Готовата пита обърнете в подходяща чиния. Когато се охлади поднесете с бита сметана или сладолед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Тутманик
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Шоколадово-орехова пита с ябълки