Шоколадово-орехова пита с ябълки

Необходими продукти:
3 - 4 големи ябълки
4 яйца
200 грама захар
120 грама меко масло
150 грама орехови ядки
40 грама какао
ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса. Подгответе си форма с диаметър от 22 сантиметра, която подмажете с олио и поръсете с брашно.
Разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава маса. Добавете маслото, орехите, какаото, ванилията и разбъркайте всичко добре.
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената и разрежете всеки плод на 4 части.
Подредете ги в тавата, но не много близо една до друга. Залейте ябълките с получената смес и поставете във фурната за 40 - 45 минути.
Готовността на десерта проверявайте с помощта на клечка за зъби. Готовата пита обърнете в подходяща чиния. Когато се охлади поднесете с бита сметана или сладолед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Тутманик
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен орех
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Шоколадово-орехова пита с ябълки