Бармак - източен десерт с орехи

Необходими продукти
За тестото:
550 - 600 грама брашно
400 грама заквасена сметана
45 - 50 грама масло
щипка сол
пудра захар за поръсване
За плънката:
200 грама орехови ядки (или 400 грама мак)
1,3 - 1,5 килограма захар
80 - 100 грама масло
Начин на приготвяне:
Тестото. Изсипете сметаната в дълбока купа, прибавете разтопеното масло, щипка сол и разбъркайте до еднородност. След това постепенно добавете пресятото брашно и замесете тесто.
Плънката. Нарежете ореховите ядки и ги сложете във фурната, запечете ги леко. Смесете ги със захарта, добавете маслото и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
От готовото тесто оформете топчета с големина на орех, разточете ги и сложете тънък слой от плънката. Навийте на рула с големина на пръст.
Подредете ги в тава, подмазана с масло и поставете в добре загрята фурна за 45 - 50 минути.
Готовите сладки поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Желиран десерт от извара с праскови
Коментари към Бармак - източен десерт с орехи