Ябълки в карамел със сусам

Необходими продукти:
3 средни ябълки
120 грама брашно (или брашно и нишесте в съотношение 1:1)
1 яйце
ледено студена вода
растително олио
За карамела:
2 супени лъжици растително масло (може сусамово)
2 супени лъжици сусамово семе
200 грама захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, яйцето и вода, достатъчно, за да се получи консистенция като течна сметана.
Обелете ябълките, разрежете ги на парчета и отстранете сърцевината със семената. Резените оваляйте в брашно, след това потопете в течното тесто, изпържете в нагорещената мазнина и извадете в чиния, застлана с хартия.
Направете карамела. Сложете маслото и захарта в тиган, поставете на котлона и бъркайте непрекъснато. Когато се получи карамелен цвят, намалете котлона, прибавете сусама и бързо сложете изпържените ябълки.
Всичко трябва да се случи много бързо, ябълките да се покрият с карамел от всички страни и да не се слепят. Пазете си пръстите.
Извадете десерта в чиния, подмазана с олио и поднесете веднага. Преди да вкусите от ябълките, потопете ги в студена вода. Така коричката им ще стане хрупкава и няма да се лепи по зъбите.
Друг вариант е веднага, след като извадите ябълките от карамела, да потопите в студена вода и тогава да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Диета с ябълки за 7 дни
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Кактус
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Сусам
Коментари към Ябълки в карамел със сусам