Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Шоколадов хляб с кафе и ядки

Шоколадов хляб с кафе и ядки

Шоколадов хляб с кафе и ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пакетче активна суха мая
  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  • 75 грама захар
  • 55 грама краве масло
  • 85 грама разтопен
  • 1,5 чаени лъжици разтворимо кафе
  • 1 голямо яйце
  • ванилова есенция или ванилия
  • 3-4 чаени чаши брашно
  • 1/4 чаена чаша какао на прах
  • 90-100 грама шоколадови капки или ситно нарязан шоколад
  • 1/2 чаена чаша нарязани ядки по избор

 

Начин на приготвяне:

Затоплете малко прясното мляко и в него разтворете сухата мая и 1 супена лъжица захар. Разбъркайте, покрийте с кърпа съда и оставете така за 10-15 минути.

През това време разтопете маслото заедно с шоколада.

Когато се образува "шапка" на повърхността на млякото, добавете яйцето в купата, останалата захар, ванилията, кафето и какаото. Разбъркайте и тогава налейте и разтопения с маслото шоколад.

Направете тесто (получава се меко, затова може да използвате миксер с приставка за тесто) и го оставете да втасва 2 часа.

Когато това стане, изсипете в него нарязаните орехи, шоколадовите капки (може да използвате също халва, смокини или друга добавка) и придайте форма на хляб.

Оставете за още час, за да втаса отново и изпечете за 40 минути при температура на фурната от 180 градуса.

шоколадов хляб

Да ви е шоколадово!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cremacaramella.blogspot.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоЛайфстайлХрани и ястияНовиниДиетиИнтервютаХранене при...ИсторияЛеченияАлтернативна медицинаСпортБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители