Шоколадов пудинг с ягоди, сметана и орехи

Необходими продукти:
100 грама шоколад
300 милилитра прясно мляко
2 жълтъка
1 супена лъжица царевично нишесте
няколко капки ванилова есенция
200 милилитра течна сметана с масленост 35%
2 супени лъжици захар
4-5 пресни ягоди
5-6 ореха
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня.
В тенджера с дебело дъно смесете жълтъците със захарта и нишестето. След това постепенно налейте прясното мляко). Поставете сместа на бавен огън и нека заври при непрекъснато бъркане.
Когато започнат да се образуват мехурчета на повърхността, добавете разтопения шоколад, няколко капки ванилова есенция, разбъркайте, след което изключете котлона.
Разпределете пудинга в подходящи купички или чашки. Върху него сложете по малко от разбитата сметана и украсете с парченца пресни ягоди.
Поръсете десерта със смлени, натрошени или нарязани орехови ядки и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: ru.geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Орехи - ползи и вреди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Шоколадов пудинг с ягоди, сметана и орехи