Шоколадов ликьор с коняк и кокосово мляко

Необходими продукти:
3 жълтъка
500 милилитра кокосово мляко
60 грама черен шоколад
1 супена лъжица разтворимо кафе
50 милилитра вода
50 грама захар
50 милилитра течна сметана с масленост 33%
200 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
Смесете кафето с 1 супена лъжица захар, залейте с вряща вода.
Шоколада разтворете в 150 милилитра топло кокосово мляко на бавен огън, след което налейте течността при кафето.
Жълтъците разбийте с останалата захар и прибавете на тънка струя към комбинацията от кафе и шоколад, която сте поставили на водна баня. Разбивайте всичко в продължение на 3 минути.
Когато свалите от котлона, изчакайте сместа да се охлади и тогава налейте коняка.
Сметаната разбийте на пяна, добавете в напитката и разбъркайте.
Налейте в красива бутилка и приберете в хладилника. Докато ликьорът е на студено, ще бъде гъст, а на стайна температура ще придобие течна консистенция.
Поднесете го заедно с чаша кокосово мляко отделно.
Наздраве!
Снимки: povar-gon.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
НовМУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Шоколадов ликьор с коняк и кокосово мляко